اجتماعی, اعتیاد, پایه, سلامت

مبتـــلایان بـِ اعـــتیـــاد

مبتلایان-به-اعتیاد

مبتـــلایان بـِ اعـــــــتیاد

 

اعــــتیاد یک بیماری شخصی و یک عارضه اجـتماعی است. معمولاً واکنش اجـتماعی مردم در مورد مصرف مواد مخــدر در طول قرون متفاوت بوده و متاسفانه باید به این حقیقت تلخ اعـتراف کرد که فرد مـعتاد به مواد مخــدر از دیدگاه مردم یعنی یک فرد محـکوم و مظـنون. تا زمانیکه این دیدگاه در جـامعه رواج دارد نمی‌توان به طور صحیح و موثر با این ناهنجار اجـتماعی برخورد و آن را مـهار کرد، زیرا واکنش های بد نسبت به این بیماران اثرات ناخوشایندی در ذهن آنها باقی می‌گذارد و مبتــلایان به اعــــــتیاد برای فراموشی این رفتارها، در کنار آسـیب‌های دیگر به مواد روی می آورند. مهم ترین محل اثــر مواد مخــدر در مغز است که در آن گیرنده هایی وجود دارد و مواد بر آنها اثــر می گذارد. این گیرنده ها به 3 گروه تقسیم می شوند:

  • اثــر بر گروه اول سبب تنظیم و کاهش احساس درد، کاهش فعالیت مرکز تنفسی، یبوست و اعــتیاد می‌شود
  • اثــر گیــرنده ها بر گروه دوم سبب کاهش احساس درد، افزایش حجم ادرار و ایجاد حالت آرامش می‌شود
  • اثــر مواد مخـــدر بر گیـرنده های گروه سوم سبب اختـــلال روانـــی می‌شود

همین حالات و احساسات باعث شد جوامع امروزی درگیر اعـــتیاد شوند، امـید است روزی نوع برخــورد و رفتــار با این‌گونه افراد به تمامی افراد جامعه آموزش داده شود تا با دانــش و آگــاهی بتوانیم به این افراد کمک کنیم که از معضل اعـــتیاد رهایی یابند.

 

جهت مشـاوره رایگـان درمـان اعـــتیاد کـلیک کـنید

 

اعــتیاد به عنوان یک مشکل، همیشه دامن‌گیر بعضی از افراد جامعه است. اعـــتیاد قبل از ایـــنکه یـــک پدیــده اجتمـــاعی شـــوم شود یـــک پدیـــده روانـــی است و در اشکال مختلفی بروز کرده است، امـا نکته نگران کننده آنجا است که از سوی مقامـات مسئـول اعلام می‌شود که میانگین سن اعــتیاد در ایــران به 10 تا 12 ســال رسیده است و متاسفانه نسل آینده‌ساز کشــور در خطــر بزرگی است.

استفاده از مواد مخـــدر در گذشته صرفا محدود به بزرگسالان بوده و نوجوانان و جوانان درگیر اعــتیاد نبودند. اما با گذشت زمـان مرفین، هروئین، کوکایین و شیشه به بازار آمد و قشر جـوان جـامعه را نیز درگیر معضلات اعــتیاد کرد و در حال حاضر در میان نوجوانان و جوانان شایـع شده و به صورت مسئله‌ی جانبی در همه ابعاد آن به صورت یک معضل از قـاره ای به قـاره دیگر، گسترش یافته است.

مصرف انواع مواد مخـــدر موجب تغییـر حالت در مصرف کننده و ایجاد نوعی سرخوشی کـاذب و زودگذر است. لذت کـاذب از مصرف انواع مواد مخـــدر حاصل می‌شود و به تدریج زایل و در مراحل پیشرفته اصولاً دیگر لذتی به مصرف کننده دست نمی‌دهد بلکه صرفا بخاطر کاهش دردهـای ناشی از خمــاری استعمال می‌گردد.

 

نوشته:تکتم ظریفیان

 

با ارسال نظرات و پیشنهادات خود، ما را در ارائه بهتر خدمات یاری کنید.

با تشکر از همـراهـی شمـا دوستـان عـزیـز

مسـافر(مسـیرسـبز)

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *