اعتیاد, پایه, سلامت

تریاک

مزایا و معایب تریاک

 

تریاک

سلام دوستان من مسافر این دنیا هستم و همسفرشما

شکرگذار قدرت مطلقم ،که به من فرصت داد که به آگاهی بپردازم.

دراین مقاله قصد داریم به صورت گذرا و با نگاهی کلی یکی از قدیمی‌ترین و شایع ترین مواد مخدر یعنی تریاک را مورد بررسی قرار دهیم زیرا گفتنی‌ها در مورد تریاک به قدری گسترده است که به طور قطع نمی‌توان آن‌ها را در یک مقاله گنجاند. سابقه استفاده از تریاک توسط انسان به گذشته‌های بسیار دور برمی‌گردد، آن قدر دور که می‌توان گفت از زمانی که انسان با طبابت و مقابله با بیماری‌ها آشنا شد با تریاک نیز به عنوان یک ماده دارویی آشنا شده است. به عنوان مثال در مصر باستان در حدود ۴ هزار سال قبل از میلاد استفاده از تریاک توسط طبیبان آن زمان مرسوم بوده است.

در دیگر تمدن‌های باستانی نیز آن گونه که تاریخ حکایت می‌کند ردپای تریاک را می‌توان مشاهده نمود. اگر قدری به جلو بیاییم و تاریخ قرون اخیر و نزدیک را بررسی کنیم می‌بینیم تریاک از حد و اندازه‌های یک ماده گیاهی با استفاده‌های دارویی و سطحی، پای خود را فراتر گذاشته است، تریاک توسط هندی‌ها و چینی‌ها به بسیاری از کشورهای اروپا، آمریکا و همینطور کشور خودمان رسوخ کرد. تاریخچه مصرف تریاک در کشور ما از زمانی که به عنوان یک پدیده قابل بررسی است، به حدود ۲۰۰ سال قبل برمی‌گردد. زمانی که مردم برای مقابله با بیماری‌هایی مانند وبا، تریاک مصرف می‌کردند و پس از مدتی دچار مصرف دائمی آن شده و به آن اعتیاد پیدا می‌کردند.

بررسی سیر تاریخی مصرف این ماده در کشورمان تا به امروز مطلبی نیست که بتوانیم در این نوشتار به آن بپردازیم اما آن چه که برای ما مهم و قابل بررسی است جایگاه تریاک به عنوان یک ماده گیاهی ودارویی و شناخت عوارض و خواص مثبت و منفی آن است.
آنچه امروزه در ذهن بسیاری از مردم ازعوام گرفته تا خواص نسبت به شناخت تریاک وجود دارد، چیزی جز نگاهی منفی ناشی از نگریستن به عوارض سوء مصرف این ماده نیست. از این دیدگاه تریاک یک ماده مخدر است که مصرف آن باعث تخریب وجود انسان، اعتیاد، بیماری، بدبختی و بیچارگی است. از این دیدگاه تریاک یک سم است ( در زمان‌های قدیم کسانی که قصد خودکشی داشتند با خوردن تریاک اقدام به این کار می‌کردند) از این دیدگاه تریاک یک ماده کشنده است که استفاده ای جز سوء مصرف ندارد.

ماده‌ای است که بایستی به شدت از آن دوری کرد و نسبت به آن تنفر داشت. ماده‌ای است که باید نابود و اثری از آن نباشد. تمامی این دیدگاه‌ها ناشی از نگریستن فقط به یک روی سکه است. رویی از سکه تریاک که فقط نشان دهنده عوارض ناشی از سوء مصرف این ماده به دلیل عدم آگاهی، جهل، نادانی وعدم شناخت انسان وعدم درک او از استفاده صحیح می باشد. شکی نیست که این دیدگاه‌ها واقعی است و مصائب ذکر شده در سوء مصرف این ماده وجود دارد و غیرقابل انکار است. حال اگر روی دیگر سکه را بررسی کنیم می‌بینیم تریاک یکی از شاهکارهای خلقت خداوند در بخش گیاهان دارویی است. تریاک ماده ای است که امروزه درعلم پزشکی و داروسازی جایگاهی بسیار مهم و ارزشمند دارد.

مرفین اولین و مهمترین ترکیب تریاک است که در بین تریاک های مختلف مقدار آن از ۳ تا ۲۳% متغیر است. مرفین در پزشکی امروز که اغلب داروهای مسکن، ضد درد، بیهوش کننده و غیره از آن تهیه می‌شود به قدری مهم و حیاتی است که تصور نبود آن غیر ممکن است. کدئین دومین ترکیب مهم تریاک است. کدئین نیز در صنعت داروسازی جایگاهی بسیار مهم دارد و طیف وسیع داروهای کدئین دار را همه ما می‌شناسیم و نقش آن‌ها بر هیچ‌کس پوشیده نیست. نارسیین، نارکوتین، تبایین، پاپاورین، لودانیزین، کوتامین، کدامین، لودانین، و غیره که تا ۲۵ مورد ادامه دارد همگی آلکالوییدهای تریاک هستند که تمامی آن‌ها استفاده و کاربرد دارویی دارند.

 

جهت مشـاوره رایگـان درمـان اعـــتیاد کـلیک کـنید

 

با نگاهی به این ترکیبات، طیف وسیع اثرات آن‌ها و کاربرد آن‌ها در داروهای مختلف مشاهده می‌کنیم در سیستم دارویی که امروزه بشر با تمامی تکنولوژی و دانش پیشرفته خود در اختیار دارد و با استفاده از آن به رویارویی و مقابله با بیماری‌ها می‌رود، تریاک و ترکیبات آن بدون اغراق جایگاه اول را به عنوان ماده اولیه دارویی به خود اختصاص داده است. وضعیت فوق نشان می‌دهد که تنها نگرش منفی داشتن نسبت به این ماده و آفریده شگفت انگیز خداوند بی‌انصافی است و اگر بخواهیم در مورد این ماده به درستی قضاوت کنیم بایستی هر دو روی سکه را مدنظر قرار دهیم.
شایان ذکر است در حال حاضر مواد مخدر جدید مانند کراک، شیشه یا آیس یا کریستال چنان تخریبی در مصرف کننده به وجود می‌آورند که تخریب تریاک در مقابل آن‌ها صفر است.

 

سوء مصرف وعوارض نامطلوب ناشی از آن و استفاده صحیح و کاربرد شفا بخش و زندگی بخش آن

استفاده صحیح و غلط و نابجا موضوعی نیست که فقط منحصر به تریاک باشد بلکه هر موضوع دیگری نیز می‌تواند در این قالب یعنی استفاده درست و غلط گنجانده شود. هر موضوعی را می‌توان از این زاویه بررسی کرد و به جرأت می‌توان گفت هیچ موضوعی نیست که خارج از این چهارچوب باشد. که مثلاً بتوانیم بگوییم این مسئله فقط کاربرد منفی دارد و یا فقط کاربرد مثبت دارد. هر چیزی در هستی دارای هردو نوع کاربرد می باشد و این موضوع یکی از ظرافت‌های خاص خلقت است.
این که کدام یک از این کاربردها مورد استفاده قرار گیرد به آگاهی، تشخیص، معرفت و شناخت انسان بر می‌گردد. ابزاری ساده مثل چاقو که در هر خانه‌ای یافت می‌شود و به آن نیاز است و تکه تکه کردن گوشت برای غذا ( کاربرد مثبت ) و آدم کشی و چاقو کشی ( کاربرد منفی ) در نظر گرفته و حتی آب که حیاتی ترین عنصر زندگی است در حالت هایی می‌تواند ویرانگر، مخرب و باعث مرگ و نابودی شود به عنوان مثال وقتی سیل میاید.

قدر مسلم وجود کاربرد منفی و استفاده نادرست از هر موضوعی نمی‌تواند دلیلی برای کنار گذاشتن آن موضوع، دوری از آن و منفی نگری نسبت به آن امر باشد.
تریاک، این ماده قدرتمند دارویی و عجیب همانقدر که می‌تواند باعث ایجاد بیماری، اعتیاد، فلاکت و بدبختی باشد، همانقدر که در تهیه مواد مخدر مختلف نظیر هروئین و این روزها کراک ( که از هروئین به دست می‌آید ) می‌تواند مخرب و ویرانگر باشد به همان اندازه و حتی به مراتب بیشتر از آن قدرت شفابخش و زندگی بخش دارد. اصولاً هر موضوع و یا امری که در بعد منفی دارای قدرت تخریب و نابودی بالایی باشد، در بعد مثبت و استفاده صحیح و یا به دیگر سخن در جهت صراط مستقیم می‌تواند با قدرتی بسیار بیشتر به کمک انسان در زندگی و رویارویی با مسائل منفی بیاید.

اعتیاد به موادمخدر که بارزترین و مهمترین عارضه منفی ناشی از سوء مصرف و سوء استفاده تریاک به عنوان ماده اولیه می‌باشد، موضوعی است که سال‌ها است ذهن بشر را به خود معطوف کرده است. به راستی درمان آن چگونه است. با چه دارویی؟ با چه روشی ؟ در چه مدت زمانی ؟ این‌ها حداقل سؤالاتی هستند که در بخش درمان اعتیاد، بشرهمیشه با آنها روبه ‌رو است. در طول تاریخ جواب‌هایی بی‌شمار و گوناگون به این سؤالات داده شده است. روش‌های مختلف برای درمان این بیماری پیشنهاد شده است و همینطور بازار وسیعی از داروهای ترک اعتیاد نیز وجود داشته و وجود دارد، اما به راستی این جواب‌ها، این روش‌ها و این داروها تا چه اندازه مؤثر و مفید بوده‌اند؟

آیا توانسته‌اند یک نفر بیمار یا یک مصرف‌کننده خواهان رهایی از اعتیاد را برای همیشه از این بیماری نجات دهند و او را درمان کنند؟

به‌گونه‌ای که شخص پس از قطع مصرف یک انسان متعادل و با راندمان باشد و وسوسه و میل مصرف مجدد را نداشته باشد یا اینکه فقط مصرفش را قطع می‌کند و پس از قطع مصرف تنها چیزی که وجود ندارد تعادل و حال خوب است. آیا این روش‌ها توانسته‌اند در مقابل این پدیده به صورت قوی و کارآمد ظاهر شوند و یا حداقل قدری از گسترش آن جلوگیری کنند ؟

 

جهت مشـاوره رایگـان درمـان اعـــتیاد کـلیک کـنید

 

ما قصد نداریم به این سؤالات جوابی بدهیم که مورد قبول همگان واقع شود و یا بگوییم که جواب درست فقط همین است که می‌گوییم. اما می‌توانیم نتایج تحقیقات وتجربیات خود را آن گونه که هست بیان کنیم قضاوت در درست یا نادرست بودن آن به عهده شماست.
مسیر سبز زندگی یک سازمان غیردولتی و مردمی و تحقیقاتی است که در زمینه آموزش، پیشگیری و مهار و درمان اعتیاد به تحقیقات می‌پردازد و نتایج کاربردی آن به وضوح و عینه قابل مشاهده است.
سیستم تولید کننده مواد شبه‌افیونی که بر اثر مصرف ماده‌مخدر و ورود مرفین خارجی یا سایر ترکیبات دارویی ضد درد، آرام‌بخش، خواب‌آور و . . . از کار افتاده است و برای درمان بایستی راه‌اندازی شود، تحت هیچ شرایطی در کوتاه مدت قابل راه‌اندازی نیست زیرا یک فرایند بازسازی سلولی در سیستم عصبی و مغز است که گذشت زمان جزو لاینفک آن است.

بخش عمده موادمخدر مصرفی موجود یا خود تریاک است و یا از خانواده تریاک نظیر شیره و سوخته تریاک و یا بدست آمده از مرفین تریاک نظیر هروئین و کرک و یا سایر ترکیبات دارویی نظیر متاآمفتامین، بنزودیازپین‌ها، باربی‌تورات‌ها و همینطور ضد دردهای غیرمخدر و آرام‌بخش‌ها و ضد افسردگی‌ها می‌باشد که همگی آن‌ها دقیقاً روی سیستم تولیدکننده مواد شبه‌افیونی اثر مستقیم می‌گذارند و آن را از کار می‌اندازند، حتی اگر به طور مستقیم دارای مرفین نباشن

با ارسال نظرات و پیشنهادات خود، ما را در ارائه بهتر خدمات یاری کنید.
با تشکر از همراهی شما دوستان عزیز
مسـافر(مسیـرسبـز)

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *