اجتماعی, اعتیاد, پایه, سلامت

آسیب‌های اعتیاد بر بدن

مواد مخدر بر بدن ما چه تاثیری میگذارد؟

آسیب‌های اعتیاد بر بدن

اکثر مواد‌های مخدر شامل ترکیبات شیمایی بسیار مضر و خطرناک برای بدن هستند که می‌توانند به قلب، ریه، کبد و کلیه‌ها آسیب بزنند. و در اثر استنشاقی بودن و مصرف طولانی در حافظه، یادگیری، حل مسئله و تمرکز خلل ایجاد کنند، و یا با خطرات روان پریشی مثل اسکیزوفرنی، توهم، پارانوئید یا رفتارهای روانی دیگر همراه باشد.

بعضی از این آسیب‌ها به بدن می‌تواند به صورت دائمی باشد. حتی پس از ترک اعتیاد آثار مخرب آن همراه فرد بماند. البته تاثیر اعتیاد به مواد مخدر بر بدن و نوع دریافت و میزان مصرف آن بستگی دارد. هر چه مصرف بیشتر باشد دلبستگی بدن به مواد مخدر هم بیشتر می‌شود و آسیب‌های بیشتر و جدی‌تر را نیز وارد می‌کند.

اگر نوع مصرف به صورت تزریق باشد تاثیر فوری و بیشتری بر بدن دارد. زیرا به طور مستقیم وارد خون می‌شود و وابستگی فرد نیز بیشتر است. اگر اعتیاد به شکل خوردن باشد به آرامی اثر می‌گذارد و اثرات مخربی نیز بر روی مغز دارد. زیرا ترشح دوپامین در مغز زیاد می‌شود و قدرت تصمیم‌گیری و درک فرد را دچار اختلال می‌کند و عملکرد مغز را تغییر می‌کند و همین امر باعث می‌شود احساس نیاز بیشتری به مواد مخدر کند.

 

جهت مشـاوره رایگـان درمـان اعـــتیاد کـلیک کـنید

 

در نهایت با مصرف بیشتر به اعتیاد دچار می‌شود. اختلالات در مصرف مواد با طیف گسترده‌ای از اثرات منفی بر سلامتی بدن در کوتاه مدت و بلند مدت همراه است که شامل موارد زیر است:
1- آسیب‌های اعتیاد بر بدن، سیستم ایمنی بدن را ضعیف می‌کند و باعث می‌شود فرد خیلی زود بیمار شود و به تکرار عفونت را در بدن تجربه کند.
2- اعتیاد بر قلب تاثیرات بدی دارد از جمله ضربان نامنظم، حملات قلبی و آسیب‌های عروقی
3- آثار مخرب اعتیاد بر کبد که باعث می‌شود فرد در معرض نارسایی کبدی قرار بگیرد.
4- آسیب‌های اعتیاد بر بدن که روی مغز تاثیر می‌گذارد شامل تشنج، ذهن آشفته، درگیری‌های روحی و فکری، عدم درک صحیح مسائل، عدم قدرت حل مشکلات، عدم قدرت تصمیم‌گیری صحیح و از دست دادن کنترل و…
5 -بیماری‌های ریوی و تنفسی در بیماران مبتلا به اعتیاد بسیار شایع است و درمان آن بسیار زمان‌بر و گاه بدون نتیجه و در نهایت شدید‌ترین پیامد مصرف مواد مخدر مرگ است

.

از عوامل موثر در اعتیاد می‌توان به سابقه‌ی سوء مصرف مواد در خانواده، بیماری روحی مثل افسردگی، کمبود توجه، حوادث بسیار ناخوشایند و خاطرات دردناک مثل تصادف، از دست دادن عزیزان و… و عزت نفس پایین نام برد. در آخر برای رهایی از اعتیاد پیشنهاد می‌کنیم که این قضیه را از طریق یک راهنما و مشاور خوب حل کنید. زیرا نظر یک پزشک متخصص تحت درمان قرار بگیرید.

برای شروع درمان اعتیاد و رهایی از دام اعتیاد این مقاله را حتما بخوانید: از کجا شروع کنم؟! این مقاله نیز دارای فایل صوتی و تصویری می‌باشد.

 

نوشته:تکتم ظریفیان

 

با ارسال نظرات و پیشنهادات خود، ما را در ارائه بهتر خدمات یاری کنید.

با تشکر از همـراهـی شمـا دوستـان عـزیـز

مسـافر(مسـیرسـبز)

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *